Weven is enorm populair op dit moment. Naast kleinere weefgetouwen, zoals het Erica  weefgetouw zijn er ook allerlei andere weefgetouwen, zoals  weeframen, voor gobelin weven en compacte weefgetouwen met meerdere schachten, zoals het Jane weefgetouw.


Spinner Of Yarns verkoopt een aantal weefgetouwen van Louët, waar zij zelf prima ervaringen heeft en daarom goede redenen om deze ook aan anderen aan te bevelen.


Zeer handzaam tafel weefgetouw met 2,3 of 4 schachten 

Louët Erica kies weefbreedte - 30 of 50 cm 


Tafel weefgetouw met 8 schachten

Louët Jane, kies weefbreedte 40 of 70cm


Nieuw: Gobelin weeframen:

Louët 'Lisa'  - weeframen S-M-L en XLSPINNER OF YARNS IS LEVERANCIER VAN ​LOUËT WEEFGETOUWEN EN ACCESSOIRES  
  • ERICA
    Kies uit 2,3 OF 4 schachten

Lisa weeframen

Lisa is er in 4 afmetingen. De kleinste is echt bedoelt als kennismaking en wordt als introductie geleverd met een spronglat, steeklat en materialenpakket, zodat je meteen aan de slag kunt. De grotere weeframen zijn uitgevoerd met evenaarsegmenten en worden geleverd met een spronglat.
Bij het weefraam Extra Large zit ook een tafelsteun.

WP0156 - Lisa Weefraam Small (20x25 cm, foto)
WP0157 - Lisa Weefraam Medium (40x60 cm)
WP0158 - Lisa Weefraam Large (50x75 cm)
WP0159 - Lisa Weefraam Extra Large (60x90 cm)

GOBELIN WEVEN.
COMPACT 8 sCHACHTS  WEEFGETOUW 

Louët Jane

Jane heeft standaard acht schachten en een weefbreedte van 40 en 70 cm. Het is een zeer compact opvouwbaar tafelgetouw. Wensen van wevers zijn gecombineerd met de eigen jarenlange ervaring, waardoor het perfecte tafelgetouw is ontstaan. De koorden lopen geheel over rollers en wieltjes, waardoor ze niet slijten. Doordat de rietlade naar achteren blijft staan heb je een optimale sprong.

Jane is uitgevoerd in blank gelakt beukenhout en heeft een ingebouwde evenaar. Het getouw wordt gedeeltelijk gemonteerd geleverd met standaard een roestvrij stalen riet 40-10, 200/400 Texsolv hevels (205 mm), kruis- en aanbindlatten en zestien opboomlatten. Het onderstel is apart verkrijgbaar.

Afmetingen (bxdxh)
Jane 40: 57 x 75 x 65 cm
Jane 70: 87 x 75 x 65 cm
Opgevouwen 14 cm hoog

Gewicht
Jane 40: 8 kg
Jane 70: 12 kgType hier je alinea.

Wat is jouw ideale weefgetouw? 

WEEf jE eigen GARENS  

Type hier je alinea.

Louët Erica 30 & 50

Erica is het nieuwe compacte tafelgetouw van Louët met een weefbreedte van 30 of 50 cm. Het is een aantrekkelijk alternatief voor een hevelrietgetouw door meer bedieningsgemak, gelijkmatigere belasting van de scheringsdraden, grotere sprong (ca. 4,5 cm) en de variatie in het aantal draden per cm. De mogelijkheid om het getouw naar 3 of 4 schachten uit te breiden maakt het verschil met een hevelrietgetouw wel heel positief.

Doordat het getouw met schering en al in te klappen is kun je het gemakkelijk meenemen naar een cursus of op vakantie. De rietlade hangt in een parallel aan het weefwerk scharnierende beugel.

Erica wordt geleverd als ongelakt montagepakket, standaard met 2 schachten, ingebouwde evenaar, roestvrijstalen riet (40/10), 200 Texsolv hevels (150 mm), RVS kruis- en aanbindstaven en opboomstroken.

Accessoires:
• Uitbreiding naar 3 en 4 schachten
• Onderstel
• Tas voor Erica 30
• Accessoirepakket voor beginnende wevers.


  • LISA weefraam

Handgesponnen garens lenen zich perfect om te worden geweven op relatief eenvoudige en voordelige weefgetouwen.  Weven gaat bovendien veel sneller, dan breien of haken. 


Het nieuwe Erica weefgetouw van Louet is een geweldig alternatief voor een hevelriet / rigid heddle weefgetouw, omdat het meer mogelijkheden biedt.

JANE - 8 schachten; 40 of 70 cm weefbreedte
gebruik op tafel of met een standaard​​

weef

getouwen

Spinner Of Yarns

s

beter dan rigid heddlE

Actueel: De verkoop vanweefgetouwen van het merk Schacht Spindle Co is overgenomen door www.spinspul.nl.