Spinner Of Yarns

s

Actueel: In 2018 wordt de verkoop van het merk Schacht Spindle Co gestopt. In januari zijn we gestart met de uitverkoop van de nog aanwezige voorraadartikelen, via de webwinkel. 

SPECIALE LOOMS

Handgesponnen garens lenen zich perfect om te worden geweven op relatief eenvoudige en voordelige weefgetouwen van Schacht.

Vooral de Cricket en Flip rigid heddle weefgetouwen zijn geweldige gereedschappen voor het verwerken van sokkenwol en allerlei handgesponnen- en andere bijzondere garens. Rigid heddle weven gaat bovendien veel sneller, dan breien of haken. Het maken van een schering gaat heel eenvoudig, zodat je daarna direct kunt beginnen met weven.


INKLE LOOM VIDEO
Bekijk hier de informatieve video van het Schacht bandweefgetouw 

  • SCHOOL LOOM

GOBELIN WEVEN.

  • TAFEL GETOUW
  • WOLF PUP​​
SCHACHTEN 

WEEf jE eigen GARENS  

Wat is jouw ideale weefgetouw? 
RiGID HEDDLE weven.
Weven is enorm populair op dit moment. Naast kleinere weefgetouwen, zoals de rigid heddle (hevelriet) getouwen zijn er ook allerlei andere weefgetouwen, zoals  gobelin weefgetouwen en tafel- en vloergetouwen met meerdere schachten. Elke type weefgetouw is bedoeld voor een andere groep wevers.


Spinner Of Yarns verkoopt een aantal weefgetouwen van Schacht en Louët, waar zij zelf prima ervaringen heeft en daarom goede redenen om deze ook aan anderen aan te bevelen.


Tafel  weefgetouwen
Schacht table loom - 38 cm;4 schachten

Louët Jane - 70 cm; 8schachten 

Louët Erica weefgetouw - 30 cm;  2,3 of 4 schachten (leverbaar vanaf eind 2017)


inklapbare vloer weefgetouwen

Schacht - Wolf Pup LT - 45 cm; 4 schachten, 6 trappers

Schacht Baby Wolf - 4 of 8 schachten, 6 of 10 trappers


Gobelin weefgetouwen:

Schacht - School loom 38 cm breed

Schacht tapestry loom 45 of 63 cm breed

Louet 'Lisa'  - weeframen S-M-L en XL

.

Type your paragraph here.

KLIK OP DE FOTO'S VOOR MEER INFORMATIE

CRICKET LOOM VIDEO

Oorspronkelijk bedoeld als beginners weefgetouw voor kinderen is dit praktische weefgetouw snel een favoriet geworden bij de ouders!

weef

getouwen

Jane Patrick was vele jaren hoofdredacteur van het Interweave tijdschrift Handwoven en zij heeft als Creative Director een belangrijk stempel gedrukt op de ontwikkeling en de topkwaliteit van het Schacht assortiment. 
Spinner Of Yarns is erg blij met de grote  sortering aan weefgetouwen van Schacht Spindle Co. en de enorme expertise en persoonlijke ondersteuning die wij daarbij van Jane Patrick ontvangen. Zo is o.a. het materiaal dat wordt gebruikt tijdens de Rigid Heddle workshop en de Cricket Club door haar ontwikkeld.
Jane's boeken en DVD's (o.a. Inkle Weaving A-Z, Time to Weave en Weavers Idea book zijn bij Spinner Of Yarns te bestellen.

WELK GETOUW?
GOBELIN, BAND, RIGID HEDDLE EN MINI LOOM

Jane Patrick laat op deze video de verschillen zien tussen diverse Schacht weefgetouwen

  • CRICKET 
  • FLIP

Veel mensen hebben hun leven lang voldoende aan een hevelriet getouw (bijvoorbeeld een Flip rigid heddle loom) en een paar pick up sticks. Als je meer verschillende patronen wilt kunnen weven kom je vanzelf terecht bij een getouw met meerdere schachten. Er zijn niet alleen duizenden patronen beschikbaar voor getouwen met 4 of 8 schachten maar er zijn ook tientallen modellen waaruit je kunt kiezen, de een nog mooier dan de ander! Zeker voor beginnende weefsters kan het echt lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken en relatief veel mensen kiezen daarom op basis van prijs, in plaats van op basis van wat ze uiteindelijk met het weefgetouw willen doen.
Spinner Of Yarns kan je helpen, de keuze makkelijker te maken, door middel van een 'weefconsult' per e-mail. Je kunt ook alvast eens klikken op een paar van de links, en meer lezen over een specifiek weefgetouw.  

spinneR OF YARNS IS VERTEGENWOORDIGER van Schacht Spindle Co. 

  • MINI LOOM

Atelier voor handgesponnen garens en weefwerk.

© 2012 Amino    All Right Reserved  |  Privacy Policy