Cecile on location in Australia: preparing for Merino Masterclass.... 

Over Spinner Of Yarns

Spinner Of Yarns

s


 


OVER SPINNER OF YARNS

In tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht is Spinner Of Yarns een persoon, geen winkel!  

Cecile Sarneel is het creatieve brein achter Spinner of Yarns. Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring als spinner van unieke garens. Als docent en als schrijver van boeken, artikelen en cursussen voor handspinners heeft zij een effectieve eigen lesmethode ontwikkeld, die het antieke ambacht en alle traditionele hulpmiddelen combineert met de meest moderne materialen en spintechnieken. 

Wat Spinner Of Yarns bijzonder maakt is, dat Cecile Sarneel één van slechts een handvol personen ter wereld is, die praktische ervaring en expertise heeft op het gebied van speciale en zeldzame schapenrassen.  Als keurmeester van (veelal zeldzame) wolsoorten en als docent / auteur heeft zij o.a. samengewerkt met de Vereniging van Speciale Schapenrassen (VSS).  Spinner Of Yarns verkocht ook de wol van Schapenpark "Goede Hope", het (inmiddels gesloten) educatieve centrum voor zeldzame en speciale Schapenrassen, in Hoofdplaat.


Dit is wat Cecile er zelf over zegt:
“Ik heb een passie voor schapenwol en hand gesponnen garens zolang als ik me kan herinneren. 
Toen ik op de middelbare school zat kreeg ik een spintol en een zak vette, witte schapenwol (vermoedelijk van een Texel schaap). Vanaf dat moment ben ik nooit meer opgehouden met spinnen! 


Ik heb in de loop der tijd samengewerkt met vele bijzondere mensen, die mijn passie voor wol, schapen en handspinnen delen en die mij de gelegenheid hebben geboden om mijn kennis steeds te verdiepen.
Zo heb ik stage gelopen op een Merino bedrijf in Australië en in Nederland heb ik een aantal heel bijzondere jaren doorgebracht op het Educatieve Schapenpark Goede Hope. 

Toen ik met spinnen begon was er nog geen internet en er waren nauwelijks gespecialiseerde boeken. Tot de komst van Schapenpark Goede Hope was de keuze van beschikbare vezels en materialen in Nederland en België ook zeer beperkt . Dank zij internet hebben we nu gemakkelijk toegang tot mensen, kennis en producten uit heel wereld. Dit heeft het antieke ambacht een nieuwe impuls -  met een zeer moderne twist -  gegeven. 


Ik vind het geweldig om te zien, hoe mensen unieke werkstukken maken van bijzondere, handgesponnen garens. Ik ben blij en dankbaar, dat ik via mijn werk als Spinner Of Yarns in de gelegenheid ben  geeweest mijn eigen kennis en liefde voor het ambacht van handspinnen aan anderen door te geven!"