Spinner Of Yarns

s

Cecile on location in Australia: preparing for Merino Masterclass....  

Over Spinner Of Yarns

OVER SPINNER OF YARNS

In tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht is Spinner Of Yarns een persoon, geen bedrijf!  


Cecile Sarneel is het creatieve brein achter Spinner of Yarns. Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring als ambachtelijk handspinner en docent en als schrijver van boeken, artikelen en cursussen voor handspinners. Vanuit haar atelier in Zeeuws Vlaanderen (Hulst) maakt zij hand gesponnen garens en geeft ambachtelijke spinlessen, volgens een speciaal ontwikkelde eigen lesmethode, die het antieke ambacht en alle traditionele hulpmiddelen combineert met de meest moderne materialen en spintechnieken. 

Spinner of Yarns is ontstaan uit de wens van Cecile Sarneel om haar passie voor wol, schapen en handspinnen fysiek vorm te geven en om haar kennis en ervaring te delen met anderen. 


Wat Spinner Of Yarns bijzonder maakt is, dat Cecile Sarneel één van slechts een handvol personen ter wereld is, die praktische ervaring en expertise heeft op het gebied van speciale en zeldzame schapenrassen.  Als keurmeester van (veelal zeldzame) wolsoorten en als docent / auteur heeft zij o.a. samengewerkt met de Vereniging van Speciale Schapenrassen (VSS).  Spinner Of Yarns was ook de wol partner van Schapenpark "Goede Hope", het educatieve centrum voor zeldzame en speciale Schapenrassen in Hoofdplaat. Na de sluiting van Goede Hope in 2014 heeft Spinner Of Yarns haar aanbod om praktische redenen teruggebracht.


Dit is wat Cecile er zelf over zegt:
“Ik heb een passie voor schapenwol en hand spinnen zolang als ik me kan herinneren. 
Toen ik op de middelbare school zat kreeg ik een spintol en een zak vette, witte schapenwol (vermoedelijk van een Texel schaap). Vanaf dat moment ben ik nooit meer opgehouden met spinnen! 
Ik heb zelf het grote geluk gehad, dat ik in de loop der tijd een aantal bijzondere mensen heb leren kennen, die die mijn passie voor wol, schapen en handspinnen delen en die mij de gelegenheid hebben geven om zelf ook steeds te blijven leren en mezelf te ontwikkelen. Zo heb ik o.a. stage gelopen op een Merino bedrijf in Australië en natuurlijk heb ik een aantal heel bijzondere jaren doorgebracht op het Educatieve Schapenpark Goede Hope. 
Toen ik met spinnen begon was er nog geen internet en er waren nauwelijks gespecialiseerde boeken. De keuze van beschikbare vezels en materialen in Nederland en België was zeer beperkt.
Ons werk van toen is niet meer te vergelijken met de mogelijkheden die er nu zijn. Het feit, dat  we nu zo gemakkelijk toegang hebben tot mensen, kennis en producten uit heel wereld, heeft het ambacht weer een enorme impuls gegeven. 

Ik vind het geweldig om te zien, dat steeds meer mensen nu weer bezig zijn met het zelf spinnen van garens en het maken van unieke werkstukken van bijzondere wol. Ik ben blij en dankbaar, dat ik via mijn werk als Spinner Of Yarns in de gelegenheid ben mijn kennis en liefde voor het ambacht van handspinnen aan anderen door te geven!"